U Drenovcu obeležena seoska slava Spasovdan

U Drenovcu obeležena seoska slava Spasovdan

Veliki broj pravoslavnih vernika iz Drenovca okupio se u seoskoj crkvi Vaznesenja Gospodnjeg da obeleži seosku slavu Spasovdan. Da je ovo jedan od najlepših praznika u godini za Drenovčane govori predsednik KUD-a „Spasovdanski vez“ Aleksandar Mihajlović.

Služba je počela liturgijom rano ujutru, a nakon što su se Drenovčani pričestili presečen je i kolač. Ovogodišnji kolačari su iz porodice Antić, a domaćin Dragan nam je govorio o tome koliko je ovo velika čast za njega.

Obeležavanje Spasovdana u Drenovcu tradicionalno traje danima. Kao i prethodnih godina neposledno nakon slave usledi koncert najbrojnijeg folklornog društva na teritoriji Paraćina i šire. Predsednik KUD-a „Spasovdanski vez“ Aleksandar Mihajlović pozvao je ljubitelje tradicionalne srpske da dođu na letnju scenu u porti seoske crkve u subotu uveče jer će prikazati sjajan repertoar koji su pripremali mesecima.

U Drenovcu je inače prava praznična atmosfera. Na ulazu u selo mini pijaca, u selu mnogo ljudi kao da je neradan dan, a u porti crkve Vaznesenja Gospodnjeg već su postavljeni ringišpil, osvetljenje i posluženje jer će obeležavanje slave Drenovčana potrajati čitav dan.