U četvrtak 19. januara plivanje za časni krst

U četvrtak 19. januara plivanje za časni krst

Jezero na Grzi u kojem je temperatura vode tokom letnjih meseci oko 13 stepeni, a januara znatno niža, biće mesto na kome će 19. januara, na Bogojavljenje plivati oni najhrabriji za časni krst. Učesnici će preplivati 33 metra, stazu koja simbolizuje godine koje je Isus Hrist imao u vreme stradanja.

Učesnici će pre plivanja morati da „prođu“ lekarski pregled kako bi se utvrdilo njihovo zdravstveno stanje. Ekipa Dobrvoljno vatrogasnog društva dežuraće na mestu predviđenom za posetioce.Milomir Ružić predstavnik GG „Odbranimo Grzu“ kaže da su bili zadovoljni i prošlogodišnjim odzivom kada je na manifestaciji učestvovalo blizu 40 plivača.

Organizatori ovog događaja su Grupa građana „Odbranimo Grzu“ i Turistička organizacija pod pokroviteljstvom Opštine Paraćin. Ova manifestacija je uvrštena u turističku ponudu naše opštine jer okuplja sve veći broj ljudi ne samo iz Paraćina već i iz cele Srbije, kaže direktor Turističke organizacije Vladan Vučković.

Svi zainteresovani koji žele da plivaju za Časni krst mogu se prijaviti pozivom na broj telefona 060/534-77-11. Plivanje je zakazano 19. januara u 12 sati, te organizatori apeluju na plivače da dođu bar 30 minuta ranije kako bi im bio urađen neophodan lekarski pregled.