Na SRC Borac 13. Međunarodni turnir prijateljstva za mlađe kategorije

Na SRC Borac 13. Međunarodni turnir prijateljstva za mlađe kategorije

Ekipa Radničkog iz Niša pobednik je turnira prijateljstva koji škola fudbala Vuk već 13 godina zaredom organizuje na terenu SRC „SFS Borac“ u Paraćinu.  Nišlije su u finalu pobedile ekipu iz Lazarevca rezultatom 1:0 koji govori o tome koliko je neizvesna i teška bila poslednja utakmica na turniru. Šampioni kažu da su očekivali pobedu i da su od početka znali da će uzeti zlatne medalje.

Trener Radničkog Miloš Vučković je takođe priželjkivao prvo mesto, ali priznaje da se nije nadao ovako dobrim partijama svojih igrača. On kaže da su ga u finalu njegovi fudbaleri iznenadili dobrom igrom, a domaćini u Paraćinu gostoprimstvom i dobrom organizacijom.

Većina mladih fudbalera kaže da im se sviđa turnir, da su u Paraćinu upoznali nove drugare i naučili mnogo toga o ovom sportu.

Trener u školi fudbala „Vuk” i predsednik OFK „Paraćin” Aleksa Lazić ističe da je prezadovoljan kako protiče ova sportska manifestacija i kaže da mu je drago što rezultat nikome nije na prvom mestu, već dobro druženje.

Pored ovog turnira na kom su učestvovali mališani rođeni 2011. godine, u isto vreme su igrana još dva na Grzi i na mini pič terenu SRC „7. juli” za fudbalere koji su 2013. i 2015. godište. Sutra se nastavljaju sportske aktivnosti, jer će takođe na fudbalskom terenu SFS Borca turnir igrati deca 2012., a na Grzi 2014. godište.