Tri decenije postojanja Radio televizije Kruševac

Tri decenije postojanja Radio televizije Kruševac

Prošlo je tačno 30 godina od kada su žitelji Rasinskog okruga i njegove prestonice na svojim ekranima ugledali program Radio televizije Kruševac. Ova medijska kuća počela je sa radom 1991. godine na Vidovdan i to kao prva televizija na teritoriji Srbije van Beograda.

Radio televizija Kruševac nastala je na temeljima medijske kuće „Pobeda“ koja ima još dužu tradiciju od čak 75 godina. RTK danas čine radio, portal i televizija koja emituje program 24 sata od čega je oko 40 procenata iz sopstvene produkcije. Danas je potencijalno na svojim ekranima prati preko milion ljudi u pet administrativnih okruga.

Verovatno najzahtevniji televizijski poduhvat naše kolege imale su upravo na svoj 30. rođendan kada je na Vidovdan Kruševac obeležavao 650 godina od osnivanja. Tom prilikom ovaj grad je posetio čitav državni vrh na čelu sa predsednikom Srbije, premijerkom kao i gotovo svim ministrima. Oni su osim prisustva sednici Vlade u gradskoj kući obilazili novoizgrađene spomenike, parkove za decu, radove na izgradnji aerodroma i Moravskog koridora kao i potpuno rekonstruisan centar grada.

U sistemu RTK Kruševac je i radio koji je počeo sa radom 1970. godine i jedna je od najstarijih radio stanica u Srbiji. Prvi radio prenos realizovan je ubrzo po osnivanju 1. novembra 1970. godine sa fudbalske utakmice između Vardara i Napretka u Skoplju.

Zaposleni u Radio televiziji Kruševac su rođendan svoje kuće proslavili u restoranu „Bagdala“ u istoimenom parku na kojem su bile prisutne i njihove kolege iz Paraćina, Pirota i Pančeva.