Brojni talenti osmogodišnje Vasilije Šćepanović

Brojni talenti osmogodišnje Vasilije Šćepanović

Vasilija Ščepanović iz Paraćina ima svega 8 godina, a već je ostvarila zapažene rezultate na brojnim takmičenjima. Sa nepune tri godine njeni crteži su bili toliko „stvarni“da je kod mnogih koji su videli njena dela budilo nevericu da je baš ona autor ovih radova. Već sa šest godina Vasilija je nagrađena prvom diplomom na likovnom konkursu.

Njene igračke su od prvog dana bile bojice i olovke, a talenat za crtanje nasledila je od svog oca Marka poznatog akademskog vajara. Vasilija Šćepanović nedavno je imala i svoju prvu samostalnu izložbu „Moja igra“ koja je održana u holu paraćinske biblioteke. Postavku čini više od 50 radova koji su nastali od njene treće godine. Pored porodice, veliku podršku u onome što radi ima od svojih drugara i učiteljice.

Ova mala devojčica osim talenta za crtanje, pohađa i muzičku školu. Iako se opredelila za klavir, solo pevanje je njena posebna ljubav.

Od svih ovih oblasti za koje pokazuje interesovanje, Vasiliju za sada najviše zanima crtanje. I dane tokom letnjeg raspusta prvenstveno provodi uz boje, povremeno svira klavir, ali i u pevanju.