Svečana sednica SO Rekovac povodom dana opštine

Svečana sednica SO Rekovac povodom dana opštine

Svečana sednica, dolazak brojnih gostiju iz Pomoravlja kao i predsednika okolnih opština i dodela priznanja zaslužnim građanima, obeležili su svečanu Akademiju povodom Dana opštine Rekovac. Tom prilikom predsednik ove pomoravske opštine dr Aleksandar Đorđević podsetio je na brojna ulaganja i završene infrastrukturne projekte u Rekovcu. Ova mala levačka opština je pre svega poljoprivredno orijentisana pa su ulaganja u putnu infrastrukturu i pomoć poljoprivrednicima od primarnog značaja.

Ova opština sprovodi poslednje pripreme za izgradnju nove kanalizacione mreže u dužini od sedam kilometara i sistema za prečišćavanje otpadnih voda, čije će radove finansirati Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. U saradnji sa Ministarstvom za rad dobijena su sredstva za angažovanje gerentodomaćica, a Ministarsvo omladine i sporta sufinansiralo je izgradnju košarkaškog terena OŠ „Svetozar Marković“. Da u ovoj opštini brinu o mladima govore i ulaganja u školstvo i sport pa je Aleksandar Đorđević podsetio na izgrađene sportske objekte i obnovljen Dom kulture.

U proteklih godinu dana Rekovac je posetio predsednik Aleksandar Vučić i četiri ministra u Vladi Republike Srbije, o čemu je govorila predsednica SO Rekovac. Podsetila je prisutne u renoviranom Kulturnom centru na sve rezultate u ovoj godini i obećala da će u istom ritmu nastaviti i naredne.

Predsednik Srbije od juče je i počasni građanin opštine Rekovac, a ovo priznanje mu je dodeljeno za ogroman doprinos razvoju Levča i države Srbije, stoji u obrazloženju čelnika ove opštine. Ovo ugledno priznanje je u njegovo ime primio savetnik za bezbednost Milorad Veljović.

U gotovo isto vreme predsednik Srbije je primio priznanje za počasnog građanina Jagodine, koje mu je uručio gradonačelnik Dragan Marković na svečanosti povodom 17. oktobra Dana oslobođenja nekadašnjeg Svetozareva.