Svečana sednica povodom Dana opštine Ćuprija

Svečana sednica povodom Dana opštine Ćuprija

Dodelom priznanja zaslužninm građanima, prisustvom brojnih zvanica i kratkim osvrtom na prethodnu godinu, obeležen je Dan opštine Ćuprija. Tim povodom održana je svečana sednica u sali za Osnovno muzičko obrazovanje „Dušan Skovran“ kojom je uslovno rečeno predsedavao predsednik SO Ninoslav Erić koji je na njenom čelu već osam godina. On je okupljenima rekao da Ćuprija mora da zadrži svoju posebnost i da u njoj treba dosta toga promeniti i izgraditi, kao i to da ta nova vizija nije skup lepih želja već projekcija zasnovana na realnim osnovama.

Erić je dodao kako Ćuprija može da se pohvali sa najvećom industrijskom zonom južno od Beograda u kojoj će uskoro početi sa radom fabrika SNB Automotiv. U ovoj opštini je završena izgradnja atletskog stadiona, urađena je energetska sanacija OŠ „Vuk Karadžić“ i završena izgradnja područnog odeljenja u Batincu, dodao je u svom izlaganju predsednik opštine Jovica Antić.

Opštinski lideri najavili su da će Ćuprija dobiti i tri nova centra: novi zdravstveni, atletski i centar za mlade talente. Predsednik SO Ninoslav Erić uručio je  Danilu Cicmilu, savetniku predsednika Republike Srbije za investicije „ključeve grada“.

Osim Danulu Cicmilu kojem je pripalo najznačajnije priznanje ove opštine, još petnaestak Ćupričana i predstavnika institucija u gradu na Moravi dobilo je zahvalnice među kojima se nalaze organizacija SVIS PRO za humanitarni rad, Dom Zdravlja Ćuprija, Kovid ambulkanta Doma zdravlja i Opšta bolnica Ćuprija za doprinos u borbi protiv KOVID-a, strelci radarske stanice Bešnjaja u opštini Ćuprija, đaci generacije, Slavoljub Jovanović-Zonac za dugogodišnji pedagoški rad kao i sportski novinar Veljko Vlahović, dogogodišnji dopisnik Sportskog Žurnala.

Svečanoj sednici prisustvovali su predstavnici Vlade Srbije, vojske, policije, Bezbedonosno informativne agencije, crkve, narodni poslanici, predsednik opštine Paraćin sa saradnicima kao i gradonačelnik Doboja, grada sa kojim se Ćuprija pobratimila pre gotovo 50 godina.

Svojim nastupima svečanu sednicu povodom Dana opštine Ćuprija obeležili su vokalni ansambl Vozglas, KUD „Krušarska mladost“ i orkestar Škole za osnovno muzičko obrazovanje „Dušan Skovran“.