Svečana priredba za đake prvake u OŠ „Radoje Domanović“

Svečana priredba za đake prvake u OŠ „Radoje Domanović“

Dunja, Aleksandar, Staša, Lana i Vukašin jedva su dočekali da upoznaju učiteljicu, nove drugare, kao i prostor u kojem će učiti da pišu, čitaju i računaju. Prijem đaka prvaka u Osnovnoj školi „Radoje Domanović“ organizovan je u svečanoj sali, a učenici nižih razreda bili su zaduženi da im kroz muziku, pesmu i recitaciju požele dobrodošlicu. Iako su imali pozitivnu tremu i nisu bili baš rapoloženi za razgovor, budeće prvake pitali smo koliko se raduju što polaze u prvi razred.

Prema rečima direktora Osnovne škole „Radoje Domanović“ Aleksandra Jovanovića prvi razred u matičnoj školi pohađa 51 učenik u dva odeljenja.  On ističe da je zadovljan brojem upisanih prvaka, kao i činjenicom da časovi bar za sada neće biti skraćeni.

Početak školske godine kod đaka prvaka budi radost učenja kao i nova prijateljstava, a to je posebno važno novoj generaciji učenika koja uvek podmlađuje školu. To je novo poglavlje u životu kako za roditelje tako i za njihovu decu koja su od njih dobila mnogo korisnih saveta.

Budućim prvacima Jovanović je poželeo dobrodošlicu u novo okruženje iz kojeg će poneti najbolje znanje, divna prijateljstva i lepe uspomene.

Bliži se dugo najavljivana rekonstrukcija ove ustanove, pa će učenici do kraja godine morati nastavu da pohađaju u OŠ „Momčilo Popović Ozren“.

Paraćinski osnovci danas su novu školsku godinu započeli onako kako je ranije najavljeno, časovima od 45. minuta po takozvanom zelenom modelu. Sa druge strane zbog trenutne epidemijske situacije nastava za srednjoškolce u opštini Paraćin realizuje se po kombinovanom modelu. To znači da su učenici podeljeni u dve grupe koji naizmenično pohađaju nastavu u školama ponedeljkom, sredom i petkom, a onlajn utorkom i četvrtkom.