SFS Borac u nedelju dočekuje Car Konstantin

SFS Borac u nedelju dočekuje Car Konstantin

Nakon pauze u trajanju od oko tri meseca ovog vikenda biće nastavljeno prvenstvo u Srpskoj ligi Istok, a fudbaleri SFS Borca spremno dočekuju prolećnu premijeru pred domaćim navijačima. Oni su u četvrtak na stadionu kraj staklare odradili jedan od poslednjih treninga pred početak drugog dela prvenstva pa su se nakon njega obratili paraćinskim medijima.

Staklarce je ove zime napustilo desetak fudbalera što se s obzirom na novopridošla pojačanja i nije previše odrazilo na igru ovog tima. Trener SFS Borca Darko Miladinović zahvalios e svim igračima koji su promenili sredinu i smatra da su neke izmene bile neophodne.

Domaćoj sportskoj javnosti se obratio i jedan od najiskusnijih prvotimaca Milan Veljković. On je u ovom klubu dugi niz godina još iz perioda kadeta sa kraćim izletom na Gradskom stadionu. On je govorio o atmosferi u ekipi i kratko se osvrnu na izdanja SFS Borca tokom kontrolnih mečeva.

Čelnici SFS Borca i trener Miladinović doveli su ove zime nekoliko pojačanja među kojima prednjače bivši superligaš Aleksandar Kostić i povratnik u paraćinski fudbal Danijel Zlatković. Ovaj fudbaler je izabran u idealni tim jesenjeg dela prvenstva u Srpskoj ligi Istok u kojoj je u prvih 15 kola postigao 9 golova nastupajući u Radničkom iz Svilajnca.

Staklarci će u nedelju u sada već tradicionalnih 11 časova pre podne dočekati Car Konstantin u utakmici 16. Kola Srpske lige Istok. Iako su Nišlije poslednjeplasirana ekipa u ligi iz SFS Borca ističu značaj prve utakmice nakon velike pauze.

Trener SFS Borca Darko Miladinović naglašava da je iza njih jedna od najuspešnijih sezona u poslednjih nekoliko godina i da cilj nije prvo već plasman do 5 mesta na tabeli. On smatra da kod belih nema opuštanja i pored toga što im u goste dolazi ekipa koja nije ostvarila ni jednu pobedu i ima svega jedan remi u prvih 15 kola.

SFS Borac u nastavak sezone ulazi sa 5. pozicije na tabeli Srpske lige Istok, a u prvih 15 kola osvojili su 25 bodova. Svega jedan manje ima Jedinstvo koje će već u subotu imati nešto teži posao, da dođe do bodova protiv Timoka iz Zaječara koji i pored toga što će uskoro doboti novi stadion ima svega dve pobede prošle jeseni.