Sastanak članova UNECOOP-a u Paraćinu

Sastanak članova UNECOOP-a u Paraćinu

Mala sredina poput opštine Paraćin može da ima veliki uticaj na životnu sredinu regiona u kojem živimo, jedan je od zaključaka sa sastanka čiji je organizator Udruženje UNECOOP koji je održan u restoranu Mihajlović. Ovo Udruženje iz Paraćina učestvuje u projektu pod nazivom „Klim Adapt21” koji za cilj ima unapređenje lokalnih kapaciteta na polju povećanja otpornosti na klimatske promene. Predsednik Udruženja „Mreža za ruralni razvoj Srbije” učesnika sastanka Dragan Roganović, govorio je o načinima za unapređenje životne sredine.

Aktivnosti koje podrazumevaju projekti kao što je „Klim Adapt21” uglavnom se pored očuvanja životne sredine odnose i na informisanje lokalnih zajednica o klimatskim promenama.

Dragan Roganović predstavnik Mreže za ruralni razvoj Srbije predstavio je jedan od modela pomoću kog lokalne samouprave mogu konkurisati kod evropskih fondova za realizaciju projekta o očuvanju životne sredine.

Projekat „Klim Adapt21” koji UNECOOP realizuje pod okriljem „EKO-SISTEM” programa finansira Vlada Švedske, a sprovode ga „Mladi istraživači Srbije”.