Saša Petrović istrčao polumaraton u Ohridu

Saša Petrović istrčao polumaraton u Ohridu

Profesor Petrović Saša je uspešno istrčao danas polumaraton (21km) u Ohridu. Na ovom događaju je učestvovalo preko 2.000 takmičara, a bilo je mnogo i učesnika iz Poljske, Albanije, Hrvatske, Bugarske, BiH, Nemačke i Italije. Inače ova trka spada u jednu od najmasovnijih trka u Makedoniji.

– Nakon 10km trčanja po ravnom usledio je jak uspon, a zatim isto na petnaestom kilometaru… Trčalo se pored Ohridskog jezera, kroz stari grad, van grada, pored nekadašnje vile Tita, oko Ohrida, sve u svemu jedna veoma zahtevna trka, kaže Petrović.

Paraćinski profesor fizičkog posebno ističe da je veoma ponosan što je imao tu priliku i čast da reprezentuje svoj grad na ovakvoj sportskoj priredbi. Osim trke profesor Petrović je nastavio svoju aktivnost promovisanja Paraćina i konekcije sa dijasporom, tako da je ovog puta imao sastanak sa Mihajlom Filevim koji je počasni konzul Republike Srbije za Ohrid i ceo taj region.

Njemu je uručio poklon paket sa autentičnim darovima iz naše opštine kao što su: suveniri turističke organizacije Paraćina i Zavičajnog muzeja u Paraćinu, knjige biblioteke “Vićentije Rakić” u Paraćinu, poklone Sportskog Saveza Opštine Paraćin. Osim toga upriličen je i susret sa organizatorom polumaratona Ivanom Cvetovskim kome je Saša takođe uručio poklon paket.

Saša Petrović se zahvaljuje na podršci sponzorima, Sportskom savezu Opštine Paraćin, Turističkoj organizaciji, N. B Vićentije Rakić kao i sportsko rekreativnom centru Hala Sportova.