Salon vina 9. put u Paraćinu

Salon vina 9. put u Paraćinu

Veliki broj ljubitelja vina posetio je prošlog vikenda hotel „Petrus“ u Paraćinu gde je bio održan 9. Salon vina. Ove godine je učestvovao rekordan broj izlagača, čak 75 vinarija sa proizvođačima rakije, sireva i suhomesnatih proizvoda. Na 9. Salonu vina u Paraćinu su se predstavile vinarije iz raznih krajeva Srbije, najviše iz Aleksandrovca, a bilo je nekoliko proizvođača iz naše opštine.

Paraćinski Salon vina bio je takmičarskog karaktera, pa je za sveukupnog pobednika proglašena vinarija „Šijacki“ iz sremskog Banoštora. Pored rekordnog broja učesnika, zabeležen je i do sada najveći broj uzoraka vina. Salon je otvorio predsednik opštine Paraćin Vladimir Milićević.

Direktor Turističke organizacije Vlada Vučković kaže da je prezadovoljan kako je protekla manifestacija.  Siguran je da su se gosti ali i proizvođači lepo proveli i da su iz Paraćina otišli sa mnogo pozitivnih utisaka.

Organizatori 9. Salona vina bili su Turistička organizacija pod pokroviteljstvom opštine Paraćin u saradnji sa Vinskim viteškim redom „Steva Pisar“ 1805.