Rok za završetak rekonstrukcije OŠ „Radoje Domanović“ produžen za 150 dana

Rok za završetak rekonstrukcije OŠ „Radoje Domanović“ produžen za 150 dana

Radovi na rekonstrukciji OŠ „Radoje Domanović“ u Paraćinu su u poodmakloj fazi i već se vide obrisi onoga kako bi trebalo da izgledaju učionice, svečana sala i đačka kuhinja. Obišli smo najstariju školu na teritoriji Paraćina u društvu njenog direktora Aleksandra Jovanovića i člana opštinskog veća Dejana Nešića kako bismo v ideli kako napreduju radovi.

U ovoj školi radovi na temeljnoj rekonstrukciji su počeli 4. aprila 2022. godine i trebalo da budu završeni za 270 dana odnosno do kraja decembra prošle godine. Zbog dodatnih i nepredviđenih radova izvođač je bio prinuđen da produži rokove za završetak rekonstrukcije.

Nosilac projekta rekonstrukcije škole je kompanija Trontex kao glavni izvođač radova vrednih 345 mliona dinara, a podizvođač je Termomont. Škola dakle dobija novu stolariju, rasvetu, podove, sanitarne čvorove, dograđeni objekt kuhinje sa trpezarijom pa čak i lift.

OŠ „Radoje Domanović“ pohađa 541 učenik u tačno 17 učionica među kojima se nalaze kabineti za muzičko, likovno i tehničko obrazovanje, kaže njen direktor. On dodaje kako će u fiskulturnoj sali biti postavljena najsavremenija podloga u kojoj će se održavati časovi fizičkog.

Ova škola sagrađena je sada već daleke 1949. godine kroz koju je obrazovanje steklo na hiljade učenika. Uporedo sa unutrašnjim i u školskom dvorištu se sprovode obimni radovi na izgradnji sportskih terena i dodatne infrastrukture.

Svi učenici OŠ „Radoje Domanović“ već mesecima nastavu pohađaju u učionicama Ekonomsko-trgovinske i Tehnološke škole u Paraćinu. Naši sagovornici su uvereni da će radovi na ovoj školskoj ustanovi biti završeni do kraja maja meseca i da će novu školsku godinu započeti u kompletno renoviranim prostorijama.