Retrospektiva fotografija sa foto safarija Sveta Gora Crnička u Zabregi

Retrospektiva fotografija sa foto safarija Sveta Gora Crnička u Zabregi

Proteklog vikenda u Zabregi su predstavljeni najbolji radovi sa svih prethodnih foto safarija „Sveta Gora Crnička“. Radovi su dela mahom domaćih fotografa, članova paraćinske foto grupe Art tim, a Zabregu su izabrali zbog toga što su se najčešće okupljali u blizini crkve Sveti Jovan.

Prva kolonija umetničke fotografije „Sveta Gora Crnička“ je prvi put organizovana pre gotovo 12 godina i za taj period je kanjonom Crnice prošlo više stotina fotografa iz raznih krajeva Srbije.

Ova izložba fotografija je održana u okviru Festivala „Sarmates“ koji je počeo pred kraj avgusta. U prethodnih dvadesetak dana održano je nekoliko izložbi domaćih predstavnika kao i gostiju iz Severne Makedonije, Mađarske i Austrije.

Do kraja Festivala „Sarmates“ biće održana izložba fotografija „After art“ u petak 16. septembra od 19 časova u galeriji u prolazu gradske biblioteke kao i dan kasnije na istom mestu izložba foto grupe Art tim „Autoportret“. Festival fotografije bi trebalo biti završen u subotu koncertom grupe Muzika iznenađenje koji su organizatori nazvali „Paraćin – grad fotografije i dobre muzike“.