Replika trofeja Kupa šampiona FK Crvena zvezda u centru Paraćina

Replika trofeja Kupa šampiona FK Crvena zvezda u centru Paraćina

Legende FK Crvena zvezda posetile su Paraćin i tomprilikom izazvale veliko interesovanje delija i slučajnih prolaznika. U centar garda doputovali su klupskim autobusu donevši sa sobom repliku trofeja Kupa evropskih šampiona.

Bila je ovo sjajna prilika da se svi navijači fotografišu u društvu zvezdinih velikana i replike trofeja, najznačajnijeg u evropskom fudbalu. Predsednik crveno belih kaže da nije prvi put u Paraćinu, a još u omladinskim danima u našu sredinu je često dolazio.

U društvu zvezdinih veterana već nekoliko godina nalazi se naš Paraćinac Slavoljub Janković. Višegodišnji član crveno belih je i osvajač titule omladinskog svetskog šamiona sa Jugoslavijom u Čileu 1987. godine. U svojoj karijeri Janković je pored Zvezde igrao u Napretku, Budućnosti, OFK Beogradu kao i za Lokomotivi iz Plovdiva.

Nakon prijema kod predsednika opštine, druženja u centru Paraćina i fotografisanja sa navijačima, legende su se uputile u Sisevac gde je odigrana revijalna utakmica između veterana Crvene zvezde i Cementa iz Popovca.

Ovo je bilo deseto jubilarno okupljanje fudbalskih veterana koje već godinama organizuje Udruženje srpskih sportskih legendi iz Sisevca.

Udruženje srpskih sportskih legendi iz Sisevca ovu tradiciju neguje punih deset godina. Osim fudbalera mahom Crvene zvezde prethodnih godina su gosti udruženja bili i košarkaši i nekolko bivših fudbalera Partizana.