Rad umetnika na 47. Sisevačkoj likovnoj koloniji

Rad umetnika na 47. Sisevačkoj likovnoj koloniji

Četkice, olovke i ostali pribor za slikanje trenutno ne miruju na Grzi, jer tamo sedmoro likovnih umetnika vredno radi na tome da zbirka radova sa Sisevačke likovne kolonije bude još veća i bogatija. Ova grupa umetnika iz raznih krajeva Srbije će ovu nedelju provesti u restoranu i hotelu „Koliba“ na Grzi slikajući i obilazeći prirodu ovog kraja. Među njima je Aleksandra Antonić iz Beograda koja živi i radi u Los Anđelesu, pa je pravo iz Amerike doputovala u Paraćin kako bi učestvovala na 47. Sisevačkoj likovnoj koloniji.

Lepota je u oku posmatrača pa i pored toga što verovatno i nema smisla porediti Kaliforniju i Grzu, veliki broj likovnih umetnika ovde pronalazi inspiraciju za svoja dela. Za Aleksandru Antonić je priroda ovog kraja jedinstvena kao i Sisevačka likovna kolonija, jer preko Atlantskog okeana ne postoje slične manifestacije kao što je ova u opštini Paraćin.

Još jedan slikar kome nije prvi put da učestvuje na Sisevačkoj likovnoj koloniji i koji je takođe rodom iz ovih krajeva je Ljubisav Milunović. On trenutno živi u Beogradu, ali dobro poznaje opštinu Paraćin, jer je rođen u selu Ljubava kod Kruševca.

Urednik likovnog programa Kulturnog centra Paraćin Žarko Stanković kaže da ovogodišnja kolonija protiče baš kako su planirali i da je atmosfera među učesnicima odlična.

Jedina negativna stvar koja može loše da utiče na inspiraciju likovnih umetnika je oblačno i kišno vreme koje će ih najverovatnije pratiti do samog kraja. Organizatori će se zato potruditi da im to nadoknade jednim izletom tokom kog će učesnici videti da priroda ovog kraja može biti predivna čak i bez sunca.

Druženje likovnih umetnika na Grzi trajaće do subote 27. avgusta kada ćemo konačno na njihovim radovima videti kako su se zaista proveli kod nas i po čemu će 47. koloniju najviše pamtiti.