Rad paraćinske Skupštine u prethodnih godinu dana

Rad paraćinske Skupštine u prethodnih godinu dana

Skupštinu opštine Paraćin kao najviši zakonodavani organ koji vrši osnovne funkcije lokalne samouprave čini 55 odbornika. U proteklih godinu dana održano je 20 skupštinskih zasedanja, na kojima je doneseno preko 130 odluka, 214 rešenja, 4 plana i 12 programa. Kao najvažniju odluku koja je doneta na Skupštini opštine Paraćin, predsednica Slavica Jovanović izdvaja jednu iz oblasti socijalne zaštite.

Osim ove, u prethodnih godinu dana na sednicama Skupštine opštine donete su i druge značajne odluke, navodi njena predsednica.

Prema rečima pedsednice Skupštine opštine Paraćin, Slavice Jovanović lokalna samouprava je u prethodnom periodu dosta radila i na rešavanju stambenih potreba izbeglih i raseljenih lica.

Ove godine na Skupštini je usvojen plan i program kapitalnih investicija za period od 2022. do 2027. godine. Jovanovićeva kaže da je uloženo dosta u kulturu i obrazovanje, a među najvažijim investicijama izdvaja rekonstrukciju Osnovnih škola „Radoje Domanović“ u Paraćinu i „Branko Radićević“ u Sikirici, renoviranje vrtića, kao i izgradnju dečijeg odmrališta na Grzi u narednih nekoliko godina.

Od 55 odbornika većina je sa liste „Aleksandar Vučić – Za našu decu“. Predsednica skupštine Slavica Jovanović istakla je da je zadovoljna radom skupštine i zahvalila se odbornicima na saradnji.

Svečana sednica Skupštine povodom Dana opštine Paraćin zakazana je za utorak 27. septembar od 15 časova u sali paraćinskog Pozorišta. Na njoj će  biti uručene nagrade zvanje počasnog građanina opštine Paraćin, zlatna, srebrna i bronzana plaketa, diplome, novčane nagrade, zahvalnice i pohvale.