Rad Marlene Stojanović iz Zabrege među 15 najboljih na konkursu „Zašto volim Srbiju“

Rad Marlene Stojanović iz Zabrege među 15 najboljih na konkursu „Zašto volim Srbiju“

Od ukupno 600 poslatih radova na literalni konkurs „Zašto volim Srbiju“ povodom obeležavanja Dečije nedelje, sastav učenice drugog razreda Osnovne škole „Branko Radičević“ iz Zabrege Marlene Stojanović našao se među 15 najboljih u Srbiji. Ovaj konkurs je sprovoden uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Pedesetoro učenika sa najboljim radovima bilo je pozvano na prijem u Palatu Srbije gde su se družili, crtali i fotografisali. Iako često ide u Beograd, ovaj odlazak u prestonicu za Marlenu je bio poseban

U ime škole koju pohađa, Marlena je predsedniku poklonila knjigu o Paraćinu i primerak školskog časopisa „Naše iskre“. Osim diplome za izvanredno napisan literalni rad, Marlena je dobila i simbolične poklone.

Sastav na temu „Zašto volim Srbiju“ Marlena je napisala sama. Kaže da je očekivala nagradu i dodaje da je osim porodice najveću podršku imala od svojih drugara iz škole.

Za 8 godina koliko ima, ova devojčiva je do sada učestvovala na dva konkursa i na oba je osvojila nagradu.

Marlena je ove školske godine krenula i u muzičku školu gde uči da svira flautu. Kada ne piše domaći i ne svira flautu, Marlena voli da piše i želja joj je da jednoga dana izda knjigu.

Iako je još uvek mala i ne zna čime bi želela da se bavi kada poraste, Marlena Stojanović neće odustati od pisanja. Kako kaže nestrpljivo čeka naredni konkurs na kome će učestvovati.