Prvi turnir u sportskom ribolovu za distrofičare

Prvi turnir u sportskom ribolovu za distrofičare

Članovi brojnih udruženja distrofičara sa teritorije Srbije takmičili su se u Sisevcu na prvom turniru u sportskom ribolovu, pecanjem na plovak. Šaran, som, amur i babuška, samo je nešto od ulova koje su ovi junaci u kolicima imali priliku da upecaju u Sisevcu.

Na terenu prirodnog Sisevačkog izletišta, Paraćinsko „Udruženje distrofičara Pomoravskog okruga“ okupilo je petnaestak takmičara povodom tradicionalnog obeležavanja nedelje borbe protiv distrofije. Ona nosi slogan „Srbija bez barijera“, a ovakav vid druženja za osobe obolele od nekog vida distrofije, dokaz je da prepreke za bavljenje ovim sportom ne postoje. Sekretar paraćinskog udruženja distrofičara Jovica Milenković zahvalio se domaćinu kompaniji RM Stubica na gostoprimstvu i preneo svoje utiske sa takmičenja.

Pomoć pri organizaciji turnira pružila im je organizacija sportskih ribolovaca „Mrena“ iz Paraćina na čelu sa predsednikom Miroslavom Mitrović koji je u Sisevcu boravio u svojstvu glavnog sudije.

Svi takmičari dobili su nagrade, a oni najbolji pehare i medalje. Prvoplasirani je bio Marko Ljutić koji je upecao skoro 9 kilograma ribe. Za njim se kao drugoplasirani našao Kraljevčanin Nenad Ćurlić sa ulovom od preko 6 kilograma, a trećeplasirana je bila Užičanka Ana Đokić koja je upecala 2,5 kilograma ribe.