Promocija knjige Mladena Stojadinovića „U raskoraku“ 9. avgusta u paraćinskom Kulturnom centru

Promocija knjige Mladena Stojadinovića „U raskoraku“ 9. avgusta u paraćinskom Kulturnom centru

Promocija nove knjige Mladena Stojadinovića „U raskoraku“zakazana je za 9. avgust u Kulturnom centru od 19 časova. Mladen već duži vremenski period piše poeziju i kratke priče. Jedna od njegovih pesama objavljena je u književnom zborniku „Garavi sokak 2012“, a druga je ušla u uži izbor konkursa „Vukovi lastari 2012“. Njegove kratke priče objavljene su u zbornicima „Srpsko pero 2005“ i „Najkraće priče 2010“, a jedna priča je izabrana za čitanje i dizajniranje na konkursu „Reč u prostoru 07“ Studentskog kulturnog centra u Beogradu.

Organizator ove promocije je književni klub „Mirko Banjević“ iz Paraćina u saradnji sa Kulturnim centrom. Moderator književne večeri biće predsednik ovog književnog kluba, Andrija T. Radomirović.

Mladen Stojadinović rođen je 1986. godine. U Paraćinu je završio osnovnu školu i Gimnaziju, a 2009. diplomirao je na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Na istom fakultetu završio i master studije, na modulu za Studije mira, 2011. godine, i time stekao zvanje diplomiranog politikologa – mastera međunarodnih studija za studije mira. Učestvovao je na brojnim seminarima, simulacijama, u naučnim projektima i konferencijama u zemlji i inostranstvu. Autor je više nagrađenih eseja koji su objavljivani u naučnim časopisima i studentskim novinama.