Promocija knjige „Blago carice Radovanice“ u paraćinskom Kulturnom centru

Promocija knjige „Blago carice Radovanice“ u paraćinskom Kulturnom centru

Knjiga Ljiljane Pavlović Ćirić „Blago carice Radovanice“ promovisana je u četvrtak u paraćinskom Kulturnom centru. Reč je o zbirci poezije koja obuhvata četrdesetak pesama. Knjga je nastala apropo poznatog dela „Blago cara Radovana“ Jovana Dučića.

Kada je reč o epohalnosti ove zbirke pesama, one se prostiru u rasponu od Branka Radičevića pa do Miroslava Mike Antića.  Na svakoj desnoj strani je njena pesma, a na levoj citat poznatih književnika.

Prema rečima autorke, pesme su nastale u proteklih nekoliko meseci. Paralelno sa promocijom nove knjige, uveliko radi i na novim delima.

Ljiljana Pavlović Ćirić prvi put se paraćinskoj publici predstavila dramom u stihu „Bajka o Prijezdi i Jelici“. Kako kaže prezadovoljna je uspehom te knjige i nada se će i ova imati veliku čitanost među Paraćincima.

Lilljana Pavlović Ćirić rođena je 1983. godine u Kruševcu. Studirala je Slavistiku, kao i Srpski jezik i književnost. Trenutno predaje Srpski jezik i književnost u školama u Stalaću i Varvarinu. Do sada je objavila tri knjige, nagrađivana je u oblastima poezije, a član je i Srpske književne zadruge.