Promocija i sajam zapošljavanja Srpske fabrike stakla

Promocija i sajam zapošljavanja Srpske fabrike stakla

Za sajam zapošljavanja Srpske fabrike stakla, održanog u prostorijama Regionalnog inovacionog start ap centra, vladalo je veliko interesovanje Paraćinaca koji su došli da saznaju za koja radna mesta mogu da se prijave. Ovaj događaj, čiji je naziv „Zablistajmo zajedno“ imao je za cilj da privuče veliki broj novih kandidata, s obzirom na to da je polovinom maja Srpska fabrika stakla u Paraćinu intezivirala proizvodnju, te su se stekli uslovi za nova radna mesta.

Svi posetioci bili su u prilici da saznaju i nešto više o Vaider grupi, u čijem poslovanju je Srpska fabrika stakla u Paraćinu i slovenačka Staklerna Hrastnik. Osim radnih mesta u našem gradu, sugrađani su mogli da se prijave i za rad u Sloveniji, u Hrastniku.

Ono čime se još mogu pohvaliti iz ove kompanije je to da su deo dualnog obrazovanja, odnosno da sarađuju sa paraćinskim srednjim školama, a kroz stipendije omogućuju mladima da nauče što više o proizvodnji staklenih ambalaža.

Izgradnjom i puštanjem u rad nove peći ponovo je pokrenuta proizvodnja ambalažnog stakla, pa se u ovom trenutku najviše bave proizvodnjom tegli, staklenih boca za vodu i flaša, takozvanih mineralki.