Projekat srednjoškolaca „Muralima protiv grafita”

Projekat srednjoškolaca „Muralima protiv grafita”

Srećko Bogdanović, učenik 4. godine Gimnazije i Nikolina Ignjatović, učenica 3. godine Tehnološke škole u Paraćinu učestvovali su prošle godine na takmičenju „Svetionik znanja”. Oni su tamo predstavili svoju ideju da se muralima prekriju grafiti u dvorištima paraćinskih osnovnih škola. Pošto su na takmičenju naišli na pozitivne reakcije, rešili su da tu svoju ideju realizuju upravo u svom gradu.

Jedan od načina da paraćince upoznaju sa svojim idejama biće prezentacija u pozorištu gde će između ostalog prikazati i svoj kratak film u kome će detaljno biti opisan njihov projekat „Muralima protiv grafita”.

Za sada imaju određene ideje, ali ipak nije poznato kako će tačno murali izgledati i kojih će biti dimenzija.

Srećko Bogdanović kaže da je učestvovanje u Svetioniku znanja za njega bilo veliko iskustvo i da preporučuje mlađim generacijama srednjoškolaca da se prijave i učestvuju u takmičenju.

Srećkov cilj je da projektom „Muralima protiv grafita” ulepšaju Paraćin i da svojim vršnjacima i generacijama srednjoškolaca koje dolaze pokažu da mladi ljudi mogu nešto da promene. Nadaju se da će Opština Paraćin prepoznati njihove ideje i da će im pomoći u realizaciji ovog projekta.