Prohodnost puteva u opštini Paraćin

Prohodnost puteva u opštini Paraćin

Saobraćajnice prvog prioriteta u Paraćinu su prohodne, a vozila Zimskog održavanja puteva već dva dana rade na njihovom rasčićavanju. Kako se na ulicama ne bi stvarao led ulice su posipane solju i agregatom. U tu svrhu je uključeno devet vozila službe Zimskog održavanja puteva – pet u gradu i još četiri na ostalim opštinskim putevima.

Dušan Ilić zadužen za nadzor Zimskog održavanja puteva Direkcije za izgradnju kaže da je u prehodna dva dana bilo određenih problema sa većom količinom snega na saobraćajnicama, uglavnom u takozvanim gornjim selima naše opštine.

Republički hidrometeorološki zavod je izdao saopštenje u kojem navodi da je za teritoriju Pomoravlja narednih dana moguće povećanje snežnog pokrivača kao i to da je u ovim uslovima česta pojava poledice što u velikoj meri otežava vožnju. To posebno dolazi do izražaja noću uz napomenu da se u naredne dve noći očekuje temperatura od oko 10 stepeni ispod nule.

U zimskim uslovima u nekoliko paraćinskih sela je na samom njihovom prilazu, maksimalna brzina ograničena na 40 kilometra na čas. U isto vreme u nekima od njih je obavezno korišćenje zimske opreme odnosno lanaca na gumama.