Program paraćinskog Zavičajnog muzeja tokom manifestacije „Мuzeji za deset“

Program paraćinskog Zavičajnog muzeja tokom manifestacije „Мuzeji za deset“

Kao i svake godine u maju se tradicionalno održava  Noć muzeja koju svojim raznovrsnim programom obeležava i paraćinski Zavičajni muzej. Manifestacija „Мuzeji za deset“, u kojoj i ove godine Zavičajni muzej učestvuje praktično je otvorena izložbom na platou ispred biblioteke „Dr Vićentije Rakić“ i nosi naziv „Sveti novomučenici jasenovački u svetlosti Vaskrsenja“. Već u četvrtak sledi nova izložba koja će biti postavljena u podrumskim prostorijama muzeja.

Četrnaestog maja, na samu Noć muzeja, posetioci će biti u prilici da vide nekoliko izložbi koje će se nalaziti na različitim lokacijama kao i radionica namenjenih najmlađima.

Manifestaciji„Мuzeji za deset“, priključila se i paraćinska biblioteka „Dr Vićentije Rakić“ i Kulturni centar Paraćin sa svojim programom, a njihove izložbe biće dostupne tokom večeri 14. maja. Osim različitih izložbi u okviru programa Noći muzeja biće organizovano još nekoliko edukativnih i zanimljivih predavanja.

Manifestacija „Мuzeji za deset“ trajaće do 14. do 20. maja, a paraćinski Zavičajni muzej će u tom periodu biti otvoren za posetioce od 8 do 22 časa.