Privode se kraju radovi na potpunoj rekonstrukciji puta ka Sisevcu

Privode se kraju radovi na potpunoj rekonstrukciji puta ka Sisevcu

Dugo najavljivana rekonstrukcija puta ka Sisevcu konačno ulazi u završnu fazu, a ova deonica je praktično spremna za saobraćaj. Nedavnim radovima postavljen je novi sloj asfalta, ivičnjaka i saobraćajne signalizacije zbog čega je ova deonica još uvek svakodnevno zatvorena za saobraćaj od 9 do 18 časova. Radove je danas obišao predsednik opštine Paraćin Vladimir Milićević.

Radovi na rekonstrukciji puta na ulazu u Sisevac počeli su krajem avgusta 2021. ali su krajem godine obustavljeni su zbog loših vremenskih uslova i početka zime. Tokom prethodnih meseci za prvi noseći sloj utrošeno je preko 6.500 tona asfalta, a za drugi habajući još dodatnih 3.500. Goran Jović jedan od mnogobrojnih radnika na asfaltiranju ove saobraćajnice, radi na takozvanom finišeru i jedan od njegovih zadataka je provera debljine asfalta.

Do Sisevca se može i preko Grze, što u velikoj meri skraćuje put i štedi vreme meštanima Izvora, Donje Mutnice, Lešja, Plane i okolnih sela. Milićević kaže da će radovi na rekonstrukciji puta od Grze do Sisevca početi nakon završetka projektovanja.

Potpuna obustava saobraćaja će važiti do kraja meseca kada bi put trebalo da bude prohodan za motorna vozila. I pored toga radovi će biti nastavljeni postavljanjem bankina, elastične ograde, horizontalne i vertikalne signalizacije koji neće bitno uticati na prohodnost na ovoj praktično novoj saobraćajnici.