Preventivni pregledi u Opštoj bolnici Paraćin

Preventivni pregledi u Opštoj bolnici Paraćin

Na šalteru Internog odeljenja Opšte bolnice Paraćin, građani koji budu želeli da odrade neki od preventivnih pregleda, dobijaće uput za dalje preglede. Ove nedelje, tačnije 16. juna u saradnji sa Ministarstvom zdravlja, paraćinska bolnica obezbediće građanima da bez zakazivanja odrade opšti internistički pregled, dermatološki pregled, u laboratoriji će se raditi krvna slika i tumor markeri kao i ultrazvuk stomaka. Direktor Opšte bolnice Paraćin Saša Bacić najavio je ove preglede i pozvao sugrađane da iskoriste ovu priliku.

U nedelju biće organizovani i pregledi za decu predškolskog i školskog uzrasta. Roditelji koji svoju decu dovedu na opšti pregled javljaće se na odeljenju pedijatrije.  

Bez knjižice i bez zakazivanja paraćinci će 16. juna u periodu od 8 do 17 časova moći da odrade predviđene preglede. Ukoliko bude potrebe, svi pacijenti koji zahtevaju dalje lečenje, biće upućeni na detaljnije preglede. Prethodna akcija preventivnih pregleda organizovana je 26. maja i tada se odazvao veliki broj naših sugrađana.

Preventivni pregledi oragizuju se vikendom na nivou cele Srbije tako da građani u svim gradovima imaju prilike da prekontrolišu svoje zdravstveno stanje i da se adekvatno leče na dalje, ukoliko za to postoji potreba. Direktor Bacić ističe da su komentari građana na ove preglede pozitivni i da je ovo odlična prilika da se redovi u zdravstvenim ustanovama smanje, a da pritom svaki građanin bude adekvatno zbrinut.