Predstavljanje tri romana iz Loze pelina književnice Dragane Ćosić

Predstavljanje tri romana iz Loze pelina književnice Dragane Ćosić

Mistična bića poput vila, vampira, veštica i drugih stvorenja samo su deo tetralogije „Loza Pelina” kojom se autorka Dragana Ćosić predstavila paraćinskoj publici. Svi posetioci bili su u prilici da saznaju nešto više o njenim romanima na tematskoj književnoj večeri u galeriji Kulturnog centra. Autorka nam je rekla da prvi roman „Magla” obiluje novim idejama i zanimljivim preokretima i da sadrži mnoštvo pouka i životnih filozofija.

Život glavne junakinje Andrijane Pelin prikazan je kroz sećanja njene najbolje prijateljice Jasmine, koja ima zadatak da spasi svet od zla, kaže Ćosićeva. Kroz celu tetralogiju provlači se pečat, koji povezuje i na kraju razrešava rasplet ovih romana.

Ćosićeva kaže da upravo privodi kraju„Vilinski pepeo” drugi deo romana „Rosa”, koji se sastoji iz tri dela. Ona dodaje da voli ovaj žanr, jer joj služi kao beg iz stvarnosti u neki drugi, nestvarni svet gde može kako kaže da pusti mašti na volju. Neke od knjiga su prevede na engleski jezik, a autorka kaže da je poslala ponudu Netfliksu, američkoj producentskoj kući da od ovih romana snime seriju ili film.

Iz Kulturnog centra kažu da se ovo književno veče izdvaja od ostalih, a u narednom periodu paraćinskoj publici predstaviće se mnogi drugi književnici.

U Kulturnom centru večeras će biti održan skup Srpske duhovne akademije, na kojoj će biti prisutno mnogo pisaca i književnika iz cele zemlje.