Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otvario novi pogon fabrike u Jagodini

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otvario novi pogon fabrike u Jagodini

OFF: Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić svečano je otvorio novi pogon kompanije „Fisher“ u Jagodini koja se bavi proizvodnjom unutrašnjih delova i dodatne opreme za automobile visoke klase. U ovu investiciju uloženo je 40 miliona evra, a podsticaj za to nemačka kompanija dobila je od Razvojne agencije Srbije. Ovom prilikom predsednik se zahvalio vlasniku kompanije, profesoru Kalusu Fišeru što je prepoznao našu državu kao pogodno mesto za otvaranje svoje fabrike, gradonačelniku Jagodine Draganu Markoviću Palmi i pozdravio sve radnike poželevši im mnogo uspeha u daljem radu.

Aleksandar Vučić je u svom obraćanju naglasio da naša zemlja očekuje stopu rasta od preko 6% za šta su najzaslužniji nemački investitori, ali i vredni radnici iz Srbije.

U poslovnom prostoru veličine 8.500 kvadratnih metara radiće više stotina radnika iz Pomoravlja. Kompanija „Fisher Automotiv“ će u narednom periodu zaposliti 150 radnika, a do kraja godine postoji plan da radni kolektiv bude mnogo veći veći. Vlasnik milionske kompanije „Fisher Automotive“ koja prodaju svojih proizvoda vrši u  120 zemalja sveta ističe da je Srbija ponudila najbolje privredne uslove u konkurenciji od 27 zemalja Evropske Unije. Izgradnja prostora na kojem je smeštena fabrika Fišer počela sredinom 2020. godine.

Uprkos teškoj situaciji izazvanoj pandemijom korona virusa, zajedno smo uspeli da izgradimo ovu lokaciju u rekordnom roku: početak radova je bio u maju prošle godine. Od tada su izgrađeni prostori, administracija i logistika, kao i mašinski park. Samo deset meseci kasnije, u februaru ove godine, ovde su proizvedeni prvi proizvodi.

: Klaus Fisher naglasio je da nova lokacija predstavlja važan kamen temeljac za uspešan razvoj kompanije Fisher Automotive.

Naime, ovde ćemo u buduće proizvoditi ventilacione mlaznice za kupce kao što su Merceder, Volkswagen i BMW. To znaci da ovaj proizvodni pogon predstavlja prekretnicu za našu zajedničku budućnost.

Ovom prilikom vlasnik kompanije „Fisher“ uručio je ček predsedniku Aleksandru Vučiću u iznosu od 1,8 miliona dinara namenjenim za obrazovanje dece i omladine u Srbiji. Ček u iznosu od 1,2 miliona dinara uručen je i gradonačelniku Jagodine Draganu Markoviću Palmi koji je namenjen obdaništima i školama, a dodatnih 600.000 dinara namenjeno je lokalnoj vatrogasnoj službi. Prisutnim novinarima, članovima delegacije i radnicima fabrike obratio se i gradonačelnik Jagodine koji je rekao da je ovo veliki dan za njihov grad.

Ovom prilikom Marković je uručio odlikovanje počasnog građanina profesoru Kalusu Fisheru i još jednom mu se zahvalio na odluci da proizvodni pogon otvori u Jagodini. Prostor kompanije „Fisher Automotiv“ nalazi se u Industrijskoj zoni u Jagodini,a izgradnjom pogona u Srbiji kompanija Fisher značajno je proširila svoje proizvodne kapacitete u Evropi. Preduzeće Fisher poseduje vrhunsku kompetenciju u obradi plastike i važan je partner u automobilskoj industriji. Spektar proizvoda obuhvata izduvne ventilatore vazduha, držače za pića, pretince za odlaganje višenamenske komponente.