Predsednik opštine Paraćin Vladimir Milićević u poseti vatrogasno-spasilačkoj jedinici

Predsednik opštine Paraćin Vladimir Milićević u poseti vatrogasno-spasilačkoj jedinici

Kako funkcioniše vatrogasno-spasilačka jedinica u Paraćinu neposredno nakon ukidanja vanredne situacije, koje su njihove potrebe i ima li prostora za još bolju saradnju, to su bile teme tokom današnje posete predsednika opštine Vladimira Milićevića paraćinskim vatrogascima. Milićević je čak i obećao da će se potruditi da pruži pomoć prilikom  nabavke novih vozila i opreme za potrebe ove jedinice.

Komunikacija između opštinskih vlasti i predstavnika vatrogasno-spasilačke jedinice je na visokom nivou što se pokazalo prvo tokom poplava ali i u doba pandemije korona virusa, rekao je predsednik opštine Paraćin Vladimir Milićević.

Prostora za još bolju saradnju će tek biti jer je u planu formiranje Dobrovoljnog vatrogasnog društva u čijim redovima je već dvadesetak članova, koje će biti takozvana produžena ruka vatrogasno-spasilačke jedinice u budućnosti.

Vatrogasno-spasilačka jedinica u Paraćinu zvanično je oformljena je pre oko 50 godina, a u njoj je trenutno zaposleno šesnaestoro vatrogasaca. U njihovim garažama su parkirani vatrogasni kamioni, teretna vozila i čamci za spasavanje u slučaju poplava.