Predsednik opštine Paraćin Vladimir Milićević član srpske delegacije u Sankt Peterburgu

Predsednik opštine Paraćin Vladimir Milićević član srpske delegacije u Sankt Peterburgu

Predsednik opštine Paraćin Vladimir Milićević ovih dana boravi u ruskom Sant Peterburgu, gde je u društvu lokalnih privrednika i dekana Fakulteta za hotelijerstvo i turizam razgovarao sa predstavnicima ovog grada o mogućnostima saradnje izvršnih organa lokalnih vlasti. Prvo ih je ugostio zamenik predsednika Komiteta za spoljne odnose Sankt Peterburga Andrej Hlutkov, a potom i zamenica šefa administracije Marina Vjačeslavovna Libaneva.

Tom prilikom je predloženo da srpska delegacija razmotri mogućnost izgradnje interakcije između naše i jedne od čak 111 opština Sant Peterburga. Predsednik naše opštine saglasio se sa ovom idejom jer se Paraćin nalazi na odličnom geografskom položaju sa dobrom infrastrukturom koja može biti garant uspešne saradnje.

Ovih dana razgovaralo se i o mogućnostima razvoja turizma u Sankt Peterburgu i Srbiji, posebno u odmaralištima i izletištima u Paraćinu kao i o mogućnostima plasmana srpskih proizvoda na rusko tržište. Njihov domaćin Andrej Hlutkov uputio je poziv Paraćincima da da učestvuje na IKS međunarodnom kongresu “Sankt Peterburg i slovenski svet“, decembra ove godine.