Povodom seoske slave održan koncert „Dekada“ dečijeg ansambla KUD-a „Spasovdanski vez“ u Drenovcu

Povodom seoske slave održan koncert „Dekada“ dečijeg ansambla KUD-a „Spasovdanski vez“ u Drenovcu

Svaki 25. maj u godini za meštane Drenovca je veoma bitan dan jer tada proslavljaju seosku slavu. Ovogodišnja je obeleženea u znaku dolaska vladike kruševačkog Davida i koncertom DEKADA povodom desetogodišnjice od osnivanja KUD-a „Spasovdanski vez“. Drenovac je najveće selo u opštini Paraćin u kojem punu deceniju funkcioniše folklorno društvo koje uliva veliko poštovanje meštana koji su u četvrtak i pola sata pre početka zauzeli svoja mesta ispred novoizgrađene bine.

Spasovdanci kako ih folkloraši često nazivaju su tokom prethodnih 10 godina stekli mnogo prijatelja, a verovatno najveći među njima je KUD „Abrašević“ iz Kraljeva.

Organizatori su koncertni program kojim Spasovdanci obeležavaju deceniju veoma uspešnog rada podelili na dva dana. Prvog su nastupali mladi folkloraši odnosno dečiji ansambli, a u subotu uveče je predvišen spektakularni koncert izvođačkog ansambla.

Ovaj događaj je održan u porti Hrama Svetog vaznesenja Gospodnjeg dom mnogih pravoslavnih vernika iz Drenovca koji decenijama unazad odlaskom u seosku crkvu obeležavaju seosku slavu.

Koncert izvođačkog ansambla KUD-a „Spasovdanski vez“ i njihovih gostiju iz Kraljeva i Topole biće održan u subotu od 20.30, a organizatori su nave da će u slučaju lošeg vremena on najverovatnije biti odložen za nedelju o čemu će blagovremeno obavestiti javnost.