Poslovni sistem Mihajlović dobitnik nagrade Fondacije TRAG za filantropiju

Poslovni sistem Mihajlović dobitnik nagrade Fondacije TRAG za filantropiju

Poslovni sistem Mihajlović iz Paraćina dobitnik je VIRTUS nagrade za filantropiju koju već 14 godina dodeljuje regionalna Fondacija TRAG. Priznanja dobijaju kompanije, mala i srednja preduzeća kao i pojedinci koji su u prethodnoj godini pokretali filntropske inicijative, činili dobra dela i na taj način doprineli razvoju zajednice u kojoj posluju. Humanost vlasnika kompanije Mihajlović u godini pandemije brojnim donacijama zdravstvenim institucijama u Paraćinu nije ostala nezapažena.

Poslovni sistem Mihajlović već gotovo tri decenije pomaže u robi i novcu socijalno ugrožene sugrađane, talentovane učenike i studente, zaslužne pojedince u različitim sferama društvenog života. Donacije upućuje brojnim zdravstvenim, obrazovnim i kulturnim ustanovama, kao i organizacijama civilnog društva ove opštine.

Vlasnik PS Mihajlović kaže da je u prvom trenutku bio iznenađen priznanjem jer je uz filntropkinje iz Novog Pazara jedini nagrađeni iz unutrašnjosti. Ova kompanija nazi se u odabranom društvu jer su među ovogodišnjim laureatima MK Group, IKEA, Reiffeisen banka, Delta holding i Aleksandar Kavičić.

Kompanija Mihajlović posluje na gotovo čitavoj teritoriji Srbije i prepoznatljiva je po benzinskim stanicama, no već godinama širi svoje poslovanje kroz ugostiteljstvo i transport ali i mlečnu industriju iz koje je pristekao brend Zlatica.

Trag je regionalna fondacija koja deluje u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini koja osnažuje ljude koji žele da budu pokretači pozitivnih promena u svojim zajednicama. Tokom prethodne dve decenije Trag fondacija je kroz brojne programe podržala više od 1.500 uspešnih projekata sa preko 14 miliona američkih dolara uloženih širom Srbije i regiona. VIRTUS nagrada za filantropiju je ustanovljena 2007. godine.