Poseta premijerke Ane Brnabić opštini Ražanj

Poseta premijerke Ane Brnabić opštini Ražanj

Kakvi su uslovi za bolju privrednu klimu, šta nedostaje privrednicima i meštanima opštine Ražanj, bile su glavne teme prilikom posete premijerke Ane Brnabić i ministarke privrede u Vladi Republike Srbije Anđelke Atanasković ovom kraju. Njih dve obišle su danas pogon preduzeća „Gerber eksport“ u Vitoševcu i tom prilikom porazgovarale sa vlasnicima i njihovim radnicima o privrednom ambijentu i uslovima u kojima rade.

Postoje brojne mogućnosti za privrednike koje oni mogu da koriste kao pomoć u modernizaciji poslovanja i proširivanju svojih kapaciteta, kaže ministarka privrede Anđelka Atanasković.

Opštinu Ražanj muče brojni problemi, mladi odlaze iz ove sredine posebno iz seoskih sredina, nedovoljno razgranata vodovodna i kanalizaciona mreža, a privredna klima bi mogla biti znatno bolja.

Današnji domaćin državnoj delegaciji Vlade Republike Srbije bio je direktor „Gerber eksport-a“ Vojkan Milenović, preduzeća koje izrađuje čelične konstrukcije, metalnu galanteriju i proizvodi takozvane HOP profile. „Gerber eksport“ postoji gotovo 30 godina, a u njihovim halama radi tridesetak radnika. Razgovor sa premijerkom i ministarkom direktor ovog preduzeća smatra korisnim jer se nada rešavanju problema koji se pre svega tiču meštana Vitoševca.

Premijerka Srbije Ana Brnabić je počela radnu posetu Nišavskom okrugu u kojoj će provesti naredna tri dana. Tom prilikom će kako je rekla, razgovarati sa privrednicima, radnicima i meštanima gradova i opština u ovom kraju.