Poseta državnog sekretara Ministarstva poljoprivrede opštini Rekovac

Poseta državnog sekretara Ministarstva poljoprivrede opštini Rekovac

Biti poljoprivrednik u Rekovcu sve više se isplati. Korak napred u unapređenju poljoprivrede u ovoj opštini napravljen je danas posetom državnog sekretara ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Jelene Blagojević. U prostorijama Opštine Rekovac održan je sastanak na temu potencijala i razvoja poljoprivrede u ovom kraju.

Poljoprivrednici će moći 22. aprila kada se očekuje prvi javni poziv,  da apliciraju za projekat u vrednosti od 20 do 50 hiljada evra. Za septembar je najavljen još jedan javni poziv za poljoprivrednike iz opštine Rekovac za projekat u vrednosti od 25 do 400 hiljada evra. Oni će ova novčana sredstva moći da iskoriste za kupovinu poljoprivrednih mašina ili na neki drugi način koji će im pomoći da povećaju obim i kvalitet proizvodnje.

Predsednik opštine Rekovac, Aleksandar Đorđević kaže da je Levač oduvek bio poljoprivredni kraj i da će ova saradnja sa ministarstvom poljoprivrede u budućnosti mnogo značiti stanovnicima opštine Rekovac.

Državni sekretar ministarstva poljoprivrede Jelena Blagojević ovim putem je pozvala sve poljoprivrednike da se prijave na još jedan konkurs za finansiranje i sufinansiranje udruženja u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja. Sva zainteresovana udruženja mogu da se jave do 20. aprila na konkurs koji je objavljen na sajtu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i da iskoriste i ovu priliku za unapređenje svoje proizvodnje.