Poraz paraćinskih košarkašica od prvoplasirane Topolčanke

Poraz paraćinskih košarkašica od prvoplasirane Topolčanke

Košarkašice Paraćina nisu uspele da iznenade Topolčanku, prvoplasiranu ekipu u 2. Ligi Srbije. One su u utakmici 20. kola drugog ranga takmičenja u Srbiji poražene u paraćinskoj Hali sportova rezultatom 88:45.

Paraćinke su prethodnog vikenda imale gotovo nemoguću misiju jer su za protivnika imale ekipu koja je do meča u Hali sportova imala 16 pobeda i svega 3 poraza. Njihov trener Dejan Šegrt ne krije da su u Paraćinu i očekivali pobedu, a domaćinu poželeo srećan kraj prvenstva i opstanak u ligi.

Trener domaćeg sastava i jedan od najboljih paraćinskih košarkaša u protekloj deceniji Dušan Jovanović kaže da je iza njih jedna veoma naporna sezona u kojoj se nisu najbolje snašli. Paraćinske košarkašice jesu pretposlednje u ligi ali još uvek ima nade da mogu da izbore opstanak jer do kraja prvenstva imaju još dva kola.

OKK Paraćin je u dosadašnjih 20 kola ostvario 4 pobede i 16 poraza, a trener Jovanović smatra da je liga ove godine mnogo jača u odnosu na prethodne godine. Dodaje da su od početka sezone mnogo naučili i govorio o tome šta je ovoj ekipi potrebno da bi bila standardni član Druge lige Srbije.

Paraćinske košarkašice naredni meč igraju za dve nedelje 25. Marta ponovo u SRC „7. juli“ kada im u goste dolazi Student iz Niša, a drugoligaški status će pokušati da odbrane na teškom gostovanju u poslednjem 22. kolu 2. Lige Srbije gostovanjem u Prijepolju sa Mileševkom koja se nalazi na 6. mestu na tabeli i taj meč neće makar po njih imati nikakav rezultatski značaj.