„Poleti padobranom“– konkurs Aero kluba „Naša krila“ otvoren do 12. jula

„Poleti padobranom“– konkurs Aero kluba „Naša krila“ otvoren do 12. jula

Dvanaest kandidata starosne dobi od 18 do 28 godina imaju priliku da se prijave na konkurs koji je raspisao paraćinski Aero klub „Naša krila“ i da ostvare mogućnost za padobransku obuku za početnike gde će ih tim stručnjaka obučavati za izvođenje prvog skoka padobranom. Naime, reč je o projektu koji paraćinski Aero klub sprovodi u saradnji sa Ministarstvom odbrane, Sektorom za ljudske resurse i Upravom za tradiciju, standard i veterane. Prvashodni cilj projekta čiji je naziv „Poleti padobranom“ je osposobljavanje mladih ljudi kako bi mogli da konkurišu za Specijalne jedinice Vojske Srbije.

Svako od potencijalnih kandidata mora da poseduje važeću vozačku dozvolu ili važeće lekarsko uverenje za B kategoriju, kaže Svetlana Simić, predsednica Aero kluba „Naša krila“.

Konkurs je otvoren 1. jula i trajaće do 12. nakon čega će se raditi selekcija svih prijavljenih sa teritorije Srbije. Velika želja za pristupanjem u Specijalnim jedinicama Vojske Srbije i sportski duh samo su neke od kvalifikacija koje kandidat treba da poseduje.

Prva ostvarena saradnja Aero kluba „Naša krila“ dogodila se prethodne godine sa Ministarstvom odbrane kada je realizovan projekat „Prvi skok padobranom“ kaže Simićeva.

Svetlana Simić, predsednica Aero kluba „Naša krila“ je svim potencijalnim kandidatima poručila da se oprobaju u padobranstvu kako bi imali priliku da iskuse kakav je zapravo ovaj vazdušni sport, a ukoliko imaju želju da pristupe Specijalnim jedinicama Vojske Srbije da potpišu prijavu kako bi učestvovali u konkursu.