Počeo 17. Međunarodni šahovski festival u Paraćinu

Počeo 17. Međunarodni šahovski festival u Paraćinu

Na bazenima “Prestiž” u Paraćinu počeo je 17. Međunarodni šahovski festival “Paraćin 2024”, na kome će biti odigrana četiri turnira. Glavna manifestacija ovog festivala je Međunarodni šahovski turnir, koji će biti odigran u dve kategorije, Open A i Open B, istakao je Saša Jevtić, direktor festivala.

17. Međunarodni šahovski festival traje do 11. jula, a ukupni nagradni fond je 1 750 000 dinara, istakao je Jevtić. On je dodao i to da je ovo jedna od najvećih šahovskih smotri na teritoriji Srbije, na kojoj se okupljaju najbolji srpski takmičari i brojni internacionalni majstori ove igre, a svoj doprinos daju i paraćinski šahisti.

Ceremoniji otvaranja festivala, osim predstavnika lokalne samouprave i partnera, prisustvovali su i predsednik Šahovskog saveza Beograd Andrija Jorgić, kao i predsednik Šahovskog saveza Srbije Dragan Lazić koji je otvorio festival prvim potezom na šahovskoj tabli.

Organizatori festivala su Omladinski šahovski klub “Paraćin” i Turistička organizacija opštine Paraćin, uz podršku lokalne samouprave i generalnog partnera, kompanije Moravacem.