Petogodišnjica naučno obrazovnog kampa u Sisevcu

Petogodišnjica naučno obrazovnog kampa u Sisevcu

Za svaku rešenu zagonetku na NTC radionicama u Sisevcu deca su dobijala loptice. Oni nešto mlađi verovaće u to da se nakon njihovog stavljanja ispod jastuka ujutru bude sa osmehom, a oni nešto stariji će ih čuvati da ih podsećaju na to da se znanje veoma uspešno može sticati i kroz igru. Upravo kroz primenu Nikola Tesla centar sistema učenja kroz igru 128 darovitih učenika iz Paraćina je u prethodne četiri godine prošlo kroz naučno obrazovni kamp koji Društvo učitelja od 2015. organizuje u Sisevcu.

Umesto višednevnim boravkom u prirodi i mnogobrojnim radionicama, kao što je to do sada bio slučaj, pet godina održavanja NTC kampa za darovitu decu iz Paraćina, obeleženo je jednodnevnim okupljanjem dosadašnjih, ali i budućih polaznika. Obrazovno-naučni kampovi su uz primenu Nikola Tesla centar sistema učenja kroz igru od 2015. održavani svakog juna u Sisevcu.

Ovogodišnji kamp, zbog epidemije korona virusa, neće biti održan, ali su deca ipak dobila priliku da kroz projekat „Negujmo nadarenost do kvalitetnog obrazovanja“ obnove naučeno, ali i upoznaju se sa NTC sistemom učenja.

128 učenika do sada je prošlo kroz kampove u Sisevcu. Primenom NTC sistema učenja kroz igru kod dece je razvijan kreativan i otvoren pristup razmišljanju i učenju, kao i podsticano usvajanje praktičnih tehnika koje razvijaju potencijale za učenje.

Za svaku rešenu zagonetku na radionicama deca osvjaju loptice koje neretko čuvaju, pa se mnoge od njih zajedno sa decom nađu na univerzitetima po čitavom svetu. Primenu NTC sistema učenja u Paraćinu je pokrenulo Društvo učitelja, a učitelji koji su do sada i sami bili voditelji radionica neretko su ove inovativne metode primenjivali u nastavi kroz svakodnevni rad sa decom.