Pet novoinficiranih koronom u Paraćinu

Pet novoinficiranih koronom u Paraćinu

Još pet lica iz opštine Paraćin pozitivno je na koronavirus, podaci su Zavoda za javno zdravlje Pomoravlje u Ćupriji zaključno sa jučerašnjim danom.

U opštini Paraćin je od početka epidemije kovida 19 do 30. aprila registrovano 149 lica pozitivnih na korona virus. Posle više od mesec dana bez novih slučajeva, korona virus se u ovu opštinu vratio 9. juna kada je registrovan jedan novi slučaj i od tada je zaključno sa jučerašnjim danom broj pozitivnih porastao za 19. Ukupan broj obolelih od kovida 19 u Paraćinu sada je 168. Od toga su 132 osobe izlečene ili oporavljene, dok se 16 osoba trenutno nalazi na bolničkom ili kućnom lečenju. 20 lica sa spiska pozitivnih je od početka epidemije preminulo. Ukupan broj testiranih od početka epidemije je 1285.

Iako većina novoinficiranih ima lake i umerene simptome infekcije, registrovane su i mlađe osobe koje imaju tešku kliničku sliku.

Zbog povećanog broja osoba sa respiratornim infekcijama koje se javljaju lekaru, radno vreme kovid ambulante paraćinskog Doma zdravlja je produženo. Ambulanta sada radi svakodnevno od 7 do 21h.