Pet drugih nagrada za učenike OMŠ „Milenko Živković

Pet drugih nagrada za učenike OMŠ „Milenko Živković

Učenici Osnovne muzičke škole „Milenko Živković“ u Paraćinu Ivana Ivković, Zorana Mihajlović, Jovana Stojković, Luka Petrović i Stevan Mihajlović osvojili su pet drugih nagrada na takmičenju mladih talenata „Mita Topalović“. Njima je ovo priznanje pripalo nakon odlične izvedbe kompozicija „Vokaliza“ i „Stari majstori“ na takmičenju solo pevača u Pančevu.

Ovogodišnje takmičenje mladih talenata organizovano je 11. put ali ovoga puta bez publike. Učenici su se za nastup pripremali oko 2 nedelje.

Međunarodno takmičenje mladih talenata solo pevača „Mita Topalović“ do sada je bilo organizovano u decembru. Zbog trenutne epidemijske situacije, ove godine je održano u martu. Učenici Osnovne muzičke škole „Milenko Živković“ redovni su učesnici ovog takmičenja, gde su prethodno i osvajali nagrade. Njihova profesorka Suzana Dašić nagrade u Pančevu doživljava kao veliki uspeh koji je ostvaren u specifičnim uslovima.

Žiri na takmičenju činili su profesori brojnih muzičkih škola sa teritorije Srbije. Glasanje je do samog kraja bilo neizvesno, a jedan od učenika paraćinske Muzičke škole bio je blizu osvajanja prve nagrade.

Iako još uvek ne znaju na kojim takmičenjima i kada će naredni put nastupati,ova petorka ne prestaje da vežba kako u školi tako i u svojim domovima. Spremaju se za neke naredne takmičarske izazove nadajući se da ih ostvariti pred publikom.