Paraćinsko porodilište najbolje u kategoriji malih porodilišta u Srbiji

Paraćinsko porodilište najbolje u kategoriji malih porodilišta u Srbiji

Kraj 2019. godine paraćinskom porodilištu doneo je zasluženo priznanje – titulu najboljeg u kategoriji malih porodilišta u Srbiji. Ovo priznanje dodeljuje svake treće godine portal Bebac, na osnovu glasova žena koje su se porodile u nekom od porodilišta u Srbiji. Paraćinsko porodilište je prema broju porođaja, a to je do 500 godišnje, svrstano u kategoriju malih porodilišta.

U nacionalnom istraživanju portala Bebac, ove godine je kroz anketu učestvovalo oko 12.000 mama koje su u poslednje tri godine imale iskustvo u porodilištima širom Srbije. One, koje su imale prilike da se porode u Paraćinu, ocenile su najvišim ocenama ne samo prijem na odeljenje i uslove, već i medicinsko osoblje porodilišta odnosno njhov odnos prema pacijentima. Lekari su ocenjeni visokom ocenom – 4,72.

Ovo priznanje je od velikog značaja za sve zaposlene u paraćinskom porodilištu, jer se ceo tim neonatologa, ginekologa, babica, medicinskih sestara, ali i ostalog nemedicinskog osoblja trudi da 24 časa dnevno, tokom cele godine, omogući što bolje uslove boravka u porodilištu. Najbitnije je što mamama i bebama pružaju kvalitetnu i pravovremenu medicinsku pomoć i negu.