Paraćinski gimnazijalci osvojili nagrade na Republičkom takmičenju iz fizike

Paraćinski gimnazijalci osvojili nagrade na Republičkom takmičenju iz fizike

Troje učenika paraćinske Gimnazije osvojili su diplome na Republičkom takmičenju iz fizike za učenike srednjih škola. Na ovom takmičenju koje je održano u Kragujevcu nastupilo je devetoro paraćinskih gimnazijalaca, a do diploma su došli Kristina Mojsilović, Mihajlo Đorić i Andrija Ljubičić.

Predrag Milošević je verovatno jedini profesor fizike u Srbiji koji predaje učenicima svih razreda u školi. Kaže da obožava da radi sa decom, a tokom priprema za republičko takmičenje đaci su dolazili na pripreme i tokom vikenda.

Na ovaj način nastavljena je tradicija osvajanja diploma na državnim takmičenjima iz fizike duga čak dve decenije. Predrag Milošević fiziku predaje pune 32 godine i jedan je od omiljenijih profesora u Gimnaziji. Sada već čuvena Peđina škola fizike za koju znaju brojni profesori ovog predmeta širom zemlje, još jednom je pokazala svoj potencijal.

Da pozitivno utiče na svoje učenike pokazuje podatak da su šest učenika ove škole kojima je on predavao trenutno na doktorskim studijama iz fizike. Njihovim stopama mogli bi i nedavno nagrađeni Paraćinci.

Da je ovo ogroman uspeh govori i podatak da u Srbiji postoji oko 170 Gimnazija koje pohađa blizu 20 hiljada učenika. Najbolji među njima već godinama su i paraćinski gimnazijalci.