Paraćinac Dušan Krstić ponovo pomera granice u trkama izdržljivosti – sjajan nastup u Cortini d’Ampezzo
FOTO: Dušan Krstić/facebook

Paraćinac Dušan Krstić ponovo pomera granice u trkama izdržljivosti – sjajan nastup u Cortini d’Ampezzo

Paraćinski atletičar, maratonac i učesnik mnogobrojnih trka izdržljivosti Dušan Krstić ponovo pomera granice. Nakon nekoliko trka po Evropi naš sugrađanin koji živi i radi u Novom Sadu objavio je juče kako je učestrvovao na trci “Lavaredo Ultra Trail” u dužini 20 kilometara.

Krstić se po sopstvenom priznanju dugho spremao za ovu trku odnosno oko godinu dana i sa velikim nestrpljenjem očekivao njen početak. – Želeo sam da ostvarim što bolji rezultat i da mi u najlepšem sećanju ostane prvo učešće na trci koje ću zauvek pamtiti, jer ova trka je nešto posebno, napisao je Dušan Krstić.

FOTO: Dušan Krstić/facebook
FOTO: Dušan Krstić/facebook

Trka “Lavaredo Ultra Trail” u Cortina d’Ampezzo, poznatom italijanskom skijalištu na Dolomitima u nekoliko kategorija – 120, 80, 50 i 20 kilometara u kojoj je i učestvovao naš sugrađanin i ostvario odlično 18. mesto u vremenu 1:50:39 što je najbolji rezultat predstavnika Srbije, a već naredni Lazar Đukić je bio 45.

Sjajna trka, brutalna staza, puno dobrih trkača, nestvarni predeli Dolomita i atmosfera kakvu do sada na trkama nisam često osećao. Toliko podrške od publike duž staze, a naročito u ciljnoj zoni poslednjih 500m trke, koja navija i aplaudira, da su noge “same išle”, dodao je Krstić.

Podsećamo, Dušan Krstić je rođeni Paraćinac i već godina živi i radi u Novom Sadu. Atletikom se bavi veoma dugo, a voli da trči u trkama izdržljivosti odnosno u ekstremnim uslovima. Dušan je nakon završene Gimnazije u Paraćinu diplomirao na Fakultetu teh. nauka u Novom Sadu. Trenutno na ovom fakultetu radi kao asistent…