Otvoreno igralište za mališane u Pločniku

Otvoreno igralište za mališane u Pločniku

Najmlađi meštani sela Pločnik nadomak Ćićevca od danas imaju nekoliko razloga za izgovor ako zakasne kući nakon završetka časova, a razlog su nove sprave za igruuškolskom dvorištu. U sklopu Osnovne škole „Dositej Obradović“ u ovom selu nalazi se i izdvojena grupa predškolske ustanove „Čarolija“ iz Ćićevca čiji su mališani oduševljeni novim igralištem. Viktor i Luka su prvi isprobali neke od spravica i već imaju omiljene.

Direktorke predškolske ustanove „Čarolija“ i Osnovne škole „Dositej Obradović“ Danijela Stamenković i Biljana Erdeljanov kažu da će igralište mnogo značiti kako učenicima iz Pločnika, tako i deci iz okolinih sela.

Izgradnju ovog igrališta finansirali su Opština Ćićevac i Ministarstvo omladine i sporta. Igralište u Pločniku je jedan od dvanaest projekata opštine koji su odobreni od Evropske unije i resornih Ministarstava.

Novo igralište u dvorištu škole „Dositej Obradović“ u Pločniku obišla je i predsednica opštine Ćićevac Mirjana Krkić. Ona kaže da je Pločnik prva seoska mesna zajednica u ovoj opštini koja je dobila ovakvo igralište i dodaje da će svake naredne godine u nekom selu biti napravljeno po jedno ovakvo.

Povodom svečanog otvaranja igrališta u Pločniku mališani iz ovog sela su sa vršnjacima iz Ćićevca pripremili jednu kratku priredbu u kojoj je bilo recitovanja, igranja i pevanja.