Otvorena izložba fotografija članova ART TIM-a kao deo projekta „Prenos kulturnih vrednosti kroz fotografiju“

Otvorena izložba fotografija članova ART TIM-a kao deo projekta „Prenos kulturnih vrednosti kroz fotografiju“

U galeriji „U prolazu“  paraćinske biblioteke „Dr Vićentije Rakić“ otvorena je izložba koja je realizovana u sklopu podprojekta „Regionalni razvoj kulturnih vrednosti“. U ovom zanimljivom i nesvakidašnjem projektu učestvuju fotografi iz Turske, Albanije, Severne Makedonije i Srbije. Svaka od država imala je priliku da za ovu evropsku izložbu pošalje deset fotografija kroz koje će predstaviti svoju zemlju i tradiciju. Paraćinski Art tim ima devet predstavnika na ovoj izložbi koja je svoju premijeru imala u Turskoj 5. avgusta u parku Malataja, a od 22. avgusta svi ljubitelji fotografije imaju priliku da ih pogledaju i u našoj gradskoj biblioteci.

Cilj ovoj pojekta je očuvanje tradicije i kulturnog nasleđa, ali i održivi dijalog između zemalja učesnica. Kroz 36 fotografija predstavljene su najbitnije istorijske i kulturne vrednosti ovih država. Motivi koji su prikazani na fotografijama koje predstavljaju našu zemlju su narodne nošnje, manastiri i pejzaži našeg područja.

Selekcija fotografija nije bila jednostavna kaže Bojan Petrović Bokac, kreativni direktor ART TIM-a  jer su u ponudi imali oko njih sedamdeset od kojih su za potrebe izložbe sveli na svega deset.

Ugaleriji „U prolazu“ paraćinske biblioteke „Dr Vićentije Rakić” izložba će biti postavljena do 28. avgusta tako da će svako ko želi biti u prilici da dođe i pogleda forografije predstavnika četiri evropske države među kojima se nalaze i autori iz Paraćina.