OSR „Mrena“ iz Paraćina beleži veoma dobre rezultate na takmičenjima

OSR „Mrena“ iz Paraćina beleži veoma dobre rezultate na takmičenjima

Paraćinski ribolovci poslednjih godina prave sjajne rezultate gde god da se pojave, što pokazuju i prepune police u prostorijama Organizacije sportskih ribolovaca „Mrena“. Jedan od najmlađih članova ovog ribolovačkog društva je sa 14 godina i to na svom prvom takmičenju već zauzeo 3. mesto u Srbiji.

Pored toga što je član OSR „Mrena“ iz Paraćina, Vladan Mrkušić je i član stručnog tima sportskih ribolovaca Srbije, trener reprezentacije veterana, selektor omladinske reprezentacije Srbije u kategoriji do 25 godina i prvak države iz 2020. godine u konkurenciji seniora. Sva ova dostignuća garant su vrhunskih rezultata i ostalih članova kluba koji imaju od kog da nauče brojne tajne u ribolovu.

Jedno od najznačajnijih takmičenja do kraja godine za Mrenu iz Paraćina je svetsko klupsko prvenstvo u Novom Sadu koje će biti održano oktobra.

Reprezentativce iz Mrene u narednom periodu očekuju svetska prvenstva početkom avgusta u Mađarskoj za omladince, a potom u Francuskoj i Italiji, u Sloveniji za veterane i evropsko u Portugalu početkom septembra. Pored rezultata na takmičenjima, jedno od najstarijih sportskih društava iz Paraćina ima još jedan cilj za ovu godinu, a to je da poveća broj članova. „Mrena“ iz Paraćina postoji već 70 godina i ima dvadesetak aktivnih takmičara, pa pozivaju pre svega svu zainteresovanu decu da se učlane i oprobaju se u ovom veoma zanimljivom sportu.