Osmomartovska izložba „Žene umetnice Paraćina“

Osmomartovska izložba „Žene umetnice Paraćina“

Osmomartovska izložba „Žene umetnice Paraćina“ prerasta u jednu lepu tradiciju koju organizuje paraćinski Kulturni centar, gde je dvadesetak umetnica izložilo je svoje radove povodom Međunarodnog dana žena. Devet autorki članica Foto kino kluba Paraćin učestvovale su u izložbi te su se i njihove fotografije našle na zidovima Kulturnog centra. Maja Stošić jedna od najpoznatijih paraćinskih fotografkinja i predsednica Foto kino kluba kaže da joj je veliko zadovoljstvo zato što svake godine učestvuju u izložbi i da se uvek rado odazovu pozivu Kulturnog centra.

Osim likovnih radova i fotografija u postavci ovogodišnje izložbenašle su se i dve sklupture izrađene od malo drugačijeg i nesvakidašnjeg materjala. U pitanju su ruke i pletenica napravljene od kose, koju autorka radova Stefania Veljković već godinama koristi za izradu svojih dela.

Vodeći se muzikom koju sluša umetnica Slađana Stojanović izrađuje svoja umetička dela. Za osmomartovsku izložbu odabrala je dve skulpture isklesane od mermera, a jedna je sa motivom benda „Pink Floyd“.

Paraćinski Kulturni centar ovakav tip izložbi organizuje drugu godinu zaredom sa željom da postane tradicija, kaže Nenad Jevtić. On dodaje da mu je veoma drago zato što su se pozivu odazvale u istoj meri i vajarke, fotografkinje, kao i likovne umetnice.

Tokom večeri izložbu su pratili zvuci gudačkog „Tria Monako“, a za sve koji nisu bili u prilici da dođu na otvaranje, izložbu radova paraćinskih umetnica moći će da pogledaju u galeriji Kulturnog centra do 31. marta svakog radnog dana.