OŠ „Branko Radičević“ u Popovcu i biblioteka u ovoj školi

OŠ „Branko Radičević“ u Popovcu i biblioteka u ovoj školi

Izdvojeno odeljenje popovačke OŠ „Branko Radičević“ u Bošnjanu narednih meseci očekuje rekonstrukcija, najavio je njen direktor Marko Miladinović. To je jedna od najvećih investicija u ovu školu poslednjih godina prouzrokovana lošim stanjem plafona i krova na ovom objektu.

Matična škola u Popovcu postoji od 1964. godine u okviru koje funkcionišu još pet izdvojenih odeljenja u Bošnjanu, Buljanu, Zabregi, Šaludovcu i Stubici. Njen direktor očekuje radove na renoviranju školskog dvorišta u Popovcu koje se prostire na blizu 3 hektara.

Ova škola je nedavno kod resornog ministarstva konkurisala za dodelu novčanih sredstava za zamenu stolarije odeljenja u Zabregi, kaže Miladinović. Dodaje da bi uskoro trebalo da počne renoviranje toaleta izdvojenog odeljenja u Stubici, a sve to zahvaljujući donacijama lokalnih privrednika i kompanija. Njihove komšije iz popovačke cementare su već obezbedile kupovinu udžbenika za učenike iz mlađih razreda.

OŠ „Branko Radičević“ može da se pohvali odlično uređenom i knjigama veoma snabdevenom bibliotekom. U njenom fondu se nalazi 9.500 knjiga podeljenih na nastavnički i učenički fond, kaže bibliotekarka ove škole Sanja Dikić.

Deca iz ovih krajeva vole da čitaju dodaje Dikićeva što se posebno odnosi na decu iz Zabrege koji su najverniji čitaoci. Oni često iznajmljuju knjige i van lektire, a sve je češći slučaj je da sličnu potrebu imaju i njihovi roditelji.

Donacijom ministarstva prosvete krajem prošle godine ova škola je kupila 35 novih računara i dva štampača, kaže njen direktor. Matičnu školu „Branko Radičević“ u Popovcu i njihova izdvojena odeljenja pohađa nešto više od 300 učenika, a vredi pomenuti da postoje i predškolska odeljenja u Popovcu, Stubici, Buljanu i Zabregi u koje svakodnevno odlazi 40 mališana.