Organizatori najavili bogat program na ovogodišnjem 5. po redu Festivalu muzičke izuzetnosti „Ravanelius“

Organizatori najavili bogat program na ovogodišnjem 5. po redu Festivalu muzičke izuzetnosti „Ravanelius“

Mnogobrojni kamerni sastavi, koncerti klasične muzike kao i renomirani umetnici iz inostranstva samo su jedan deo programa na ovogodišnjem Festivalu muzičke izuzetnosti „Ravanelius“ koji će biti održan od 5. do 12. jula u Ćupriji. Na konferenciji za medije koja je održana u Školi za muzičke talente u Ćupriji predstavljen je program ovogodišnjeg festivala, a prisutnima su se ovim povodom obratili mnogobrojni organizatori i predstavnici opštine Ćuprija. Ovaj sada već tradicionalni muzički festival ove godine biće otvoren na Otvorenoj sceni Škole za muzičke talente koncertom koji nosi simboličan naziv „Orao i zmaj“.

Sedam koncerta klasične muzike interesantnih naziva biće predstavljeni publici tokom osmodnevnog trajanja festivala muzičke izuzetnosti, a biće upriličeni i programi posvećeni najmlađima.

Dragan Đorđević Suzuki, umetnički direktor Ravaneliusa je ovom prilikom najavio i svečano otvaranje renovirane koncertne sale u školi Dušan Skovran koja je rekonstruisana uz pomoć sredstava od Ministarstva kulture.

Danijela Jović, direktorka Škole za muzičke talente je ovom prilikom istakla da realizacija ovakvog festivala ne bi bila moguća bez odličnog tima koji već petu godinu zaredom uspešno sarađuje.

Festival kao i svake godine zajedničkim snagama organizuju Ustanova kulture Ćuprija, Škole za muzičke talente, OMŠ „Dušan Skovran“  i Turistička organizacija uz podršku i pokroviteljstvo Opšine Ćuprija i Ministarstva kulture.

Ovogodišnji Ravanelius biće zatvoren u koncertnoj Sali Osnovne muzičke škole „Dušan Skovran“ koncertom čiji je naziv „Nekad i sad“. Orkestar će činiti sadašnji i bivši učenici Škole za muzičke talente, a nastupiće solisti Jelena Horvat i Bojana Šerović na violini.

Prijatelji ovogodišnjeg festivala su UniCredit banka i Standard kao i do sada svake godine, a novina je da se ovom skupu pridružila i Autokuća Tasić.